Dagelijks Woord

Anders


Het gaat er hier momenteel een beetje "anders" aan toe dan dat we gewent waren in ons kleine Groningse huisje...

We zijn omringt door vreemde spullen...

Zo wordt er momenteel niet gekookt op een houtvuur. En wennen we weer een beetje aan het leven dat zo velen op deze manier leven. Oftewel, we hebben het nu behaaglijk warm met de centrale verwarming aan.

Plukken we geen kruiden uit de tuin en zijn er geen knoestige spruitjesstronken om vers groen van te oogsten. Laat staan dat we rauwe palmkool uit het vuistje eten :-)

Ook bakken we geen reusachtige taarten, want er zijn hier geen bakvormen :-( En de vormen die we in ons persoonlijk bezit hebben staan mooi ingepakt in de blokhut achter ons nieuwe huis te Anatot.

En soms denk je plots... Waar is die warme trui nu toch? Of had ik die toch ingepakt en opgeslagen?

Kunnen we dit jaar eigenlijk wel moestuinieren? Er is namelijk nog niet eens een plek ontgonnen. En een kas is er al helemaal niet. We mogen blij zijn als we straks eerst een bed in elkaar hebben staan om in te slapen :-)

Dit alles zet tot denken. Tegelijk beseffen we ons dat dit jaar alles een beetje "anders" mag zijn. Want we zijn samen met God onderweg naar Anatot, en dat is best een hele reis...

Anatot zal ons nieuwe "thuis" gaan worden. En de liefde voor deze plek zelf groeit met de dag :-) Vol verwachting klopt ons hart!

Een warme groet uit ons hart & de Ostfriese boerderij 

Share this: