Dagelijks Woord

De boerderij en haar geheimen


Zo'n oude boerderij heeft altijd wel weer iets nieuws te onthullen. Vandaag nemen we jullie mee naar de ruimtes van het achterhuis, en die zijn best bijzonder! Maar ook een beetje koud, al is dat weer goed voor de weerstand :-)

Zo is er na het gedeelte dat "de deel" heet nog een inpandig schuurgedeelte. Daarboven loopt weer zolder. Deze zolder zit verstopt onder een luik dat gelijk is aan het plafond van de schuur. Het is dat er een houten trapje staat! Ook waren er buiten voor ons onbekende ramen, waar kwamen die nu ineens vandaan?

Maar het kwam dus allemaal door de "Schornsteinfegermeister" (de schoorsteenveger). "De man" die hier in het Duitse land alles te zeggen heeft over kachels, ketels en rookkanalen. De man was snel als water en opende het zware luik richting de grote zolder, dit alles ter inspectie uiteraard. En daar opende zich de nieuwe wereld die zolder heet. Zelfs mijn "Steenkolen-duits" kon hij verstaan, hi hi... :-) Even ter geruststelling, ik volg een heuse cursus. Dus het komt allemaal goed! 

Leuk toch... Zo'n boerderij en haar geheimen :-) Wij zien deze huur-periode in dat opzicht als een mooi avontuur. Het is een stukje nostalgisch Ostfriesland dat ons inspireert en leert!

Een warme groet uit ons hart & de Ostfriese boerderij 

Share this: