Dagelijks Woord

Eenvoudig champignon- / erwtengerecht met Duitse Schmand


Een eenvoudiger recept bestaat er bijna niet... En lekker! Heel misschien hebben jullie de term "Schmand" wel eens voorbij zien komen. Je kunt het in iedere Duitse supermarkt kopen, maar in Nederland kent men het nauwelijks.

Het is enigszins vergelijkbaar met de meer bekende Crème Fraîche. Echter... "Schmand" heeft een ander vetpercentage, is veel steviger, het smelt niet of nauwelijks bij verhitting, en heeft een iets zoetere smaak. Het is een uitstekend product om in pizza-, saus-, soep- en taartgerechten te gebruiken.    

*4 personen - champignon- / erwtengerecht met Duitse Schmand

-500 gram champignons
-3 bekertjes Schmand
-1 pakje doperwten uit diepvries
  (niet uit pot of blik, vers is nog beter!)
-zeezout naar smaak
-vers gemalen zwarte peper naar smaak
-dunne rijstbami voor 4 personen (toko)
-500 gram kippendijfilet
 (= veel lekkerder dan gewone kipfilet!)
-wokpan
-roomboter om pan mee in te vetten

*Bereiding

-Was champignons
-Snij champignons in kleine schijfjes
-Snij kip in dobbelsteentjes
-Vet wokpan in met roomboter
-Voeg kip toe + een snuf zout (tegen spatten)
-Bak kip gaar
-Voeg gesneden champignons toe
-Schep geheel om en om tot het gaar is
-Kook doperwten net aan gaar (niet te lang koken)
-Voeg bekertjes Schmand toe
-Schep geheel om onder een matig vuur
-Voeg gekookte erwten toe en meng
-Breng geheel op smaak met zout
-Maak de smaak compleet af met vers gemalen zwarte peper 
-Kook rijstbami volgens voorschrift (enkele minuten)
-Serveer beide direct warm vanuit de pan

En... smullen maar :-)

Een warme groet uit ons hart & de Ostfriese boerderij

Share this: