Dagelijks Woord

Terugblik op een winters weekend


Tjonge... en plots viel de winter in! Met gladheid, ijsregen en sneeuw. Eigenlijk kwam alles in een paar dagen voorbij. Gelukkig is het hier in de boerderij genoeglijk warm en gezellig. Want lang buiten vertoeven was zelfs voor ons doorgewinterde buitenmensen nu ook geen feestje.

Toch zijn wij altijd weer diep onder de indruk van de schoonheid die de winter tekent in het "verstilde landschap". Wat is dat toch... dat alles zo intens stil lijkt te worden op het moment dat "Koning Winter" zijn intrede doet? Het lijkt wel of er zich een nieuwe wereld openvouwt.

En met een glimlach laten wij (samen met onze buurtjes) nu ook de rolluiken lekker ratelen als de dag haar laatste stralen licht aftekent tegen de muisgrijze horizon :-) Dat houdt de boel binnen lekker warm en behaaglijk.

Ook zou ik haast vergeten te vermelden dat ze hier de dun bezaaide straatlantaarns uitdoen om 23.00 uur. Wat een genot! Jullie snappen dat we hier slapen als ossen. En nu maar oppassen dat we niet indutten in een kostelijke winterslaap. Want al de ingrediënten daarvoor hebben we hier al op ons bordje liggen :-)

Een warme groet uit ons hart & de Ostfriese boerderij

Share this: