Dagelijks Woord

# Vlog 5 Ganzengeluk


Bij ons nieuwe huis wonen een stel ganzen :-) Officieel zouden wij een koppel (2 stuks) overnemen van de huidige eigenaar. Maar uiteindelijk werd het plan van het koppel omgezet in de hele groep. Ganzen leven als familie bijzonder hecht naast elkaar. En wie zouden er dan mogen blijven?

Momenteel wordt Europa geteisterd door de vogelgriep. Hierdoor zitten de ganzen nu tijdelijk opgehokt. Helaas is dat dat "ophokken" voor ganzen niet echt een feest. Daarom besloten wij (vrijdag / zaterdag) als nieuwe toekomstige eigenaars hun kleine leventjes een beetje te veraangenamen door in het houten schuurtje een pak verse stro uit te strooien en een heus bad (een tweedehands zandbakje / blauwe schelp) te vullen met water.

En blij dat ze hiervan werden! Je zag ze gewoon genieten :-) Straks als we hier definitief zullen gaan wonen (de huidige eigenaar is druk bezig met afbreken, opruimen en verhuizen zoals jullie zien) hopen we een band met deze diertjes op te gaan bouwen! Daar verheugen we ons echt enorm op :-) 

Een warme groet uit ons hart & de Ostfriese boerderij

Share this: