Dagelijks Woord

Verloop verbouwing keuken, deel 1
Nou lieve mensen… Hier dan eindelijk een kijkje binnen in de keuken van ons veenhuisje. Wat is er veel gebeurd in deze woonkeuken. Volg dit verhaal in stapjes met ons mee!

De keuken bevindt zich in de voormalige garage. Hij heeft op de plaats waar vroeger zich de garagedeur bevond een prachtige schuifpui met grote ramen die je doen wegdromen bij het zicht op de zeedijk en de grote graanakker van de boer die achter ons woont. Wow, wat zijn we blij dat de vorige eigenaar de keuze heeft gemaakt om de keuken hierin te vestigen. Het keukenblok is slechts 4 jaar oud en ziet er mooi uit.

Boven de keuken bevind zich een lage zolderruimte, en daar woonden helaas een heel stel muizen en ratten. Over de geur van hun dode kameraden maar te zwijgen. We ontdekten dat deze ruimte vol lag met afval en puin. Hele bergen van deze rommel moesten we met veel moeite naar beneden zien te krijgen. Uiteindelijk werd de kruipzolder schoon opgeleverd. Pfff… uiteraard is de herberg voor ongedierte inmiddels gesloten.

Het plafond in de keuken was heel vies, gemaakt van mdf-planken met hierop een bladderig laagje papier. Tijdens het schoonmaken van deze mdf-planken kwam dit papier er in een blubberig papje direct vanaf. Een nieuw gipsplaten-plafond werd de oplossing. Na de hele boel met gips te hebben afgewerkt, plus drie lagen verf was ook het plafond weer tip top in orde.

En de vloer… Tja, het laminaat was niet mooi meer en de vloer golfde hier en daar. De ondergrond was niet vlak. De vloer ging eruit en dankzij onze lieve pa kwam er een prachtige nieuwe cementtegelvloer in een sfeer die oude tijden doet herleven.

De muren waren bekleed met behang dat nodig toe was aan vervanging, het verwijderen was niet leuk te noemen. Onder dit behang bevonden zich slechte niet afgewerkte garagemuren. Ze werden gerepareerd, bedekt met structuurverf en 2 lagen muurverf.

Ook werd de verwarming aan de buitenmuur verwijderd en werd er een heus rookkanaal geïnstalleerd. Jullie begrijpen dat hier inmiddels een heerlijk fornuis staat te snorren!

Enfin, al met al was de woonkeuken een hele grote klus, maar o wat zijn we blij met deze ruimte! Op dit moment is dit het enige afgewerkte en ingerichte vertrek waar we gezellig kunnen ontspannen. Langs deze weg laten we jullie nu eerst een paar plaatjes zien van de beginfase, hierna zal de tussenfase volgen en uiteindelijk de oplevering.

Een warme groet uit ons hart en liefs vanuit ons veenhuisje...

Share this: