Dagelijks Woord

De Kruidentuin


Hoera... We hebben een kruidentuin :-) Na een stevig klusje onkruid afsteken en spitten in de zware klei (kuch... hele dikke taaie klei!!!) zijn de eerste baby-stapjes gezet richting een officiële moestuin.

Helaas kunnen we dit jaar geen moestuin hebben zoals we dat gewend zijn. Door de verbouwingen in huis en de grote wildernis daar omheen zullen we het perceel eerst stap voor stap moeten ontginnen. Maar missen doen we het wel hoor, na ruim 7 jaar moestuinieren is het gewoon afkicken. We zijn ooit klein begonnen en ik mag wel eerlijk schrijven: "super-groot geëindigd"... Nu zijn we geëmigreerd en mogen we weer helemaal opnieuw beginnen.   

Toch is er al een piepklein stukje overwinning geboekt. De wildernis had het grondstuk namelijk compleet ingenomen. Om eerlijk te zijn was dat niet in alle opzichten negatief, we kunnen best heel wat wild plukken in eigen tuin. En dat is ook best bijzonder :-) 

Later zullen we jullie nog wel eens laten zien hoe wij de kruidentuin nuttigen in ons dagelijks leven en wat er precies staat. Leuk dat jullie even mee wilden kijken!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje... 

Share this: