Dagelijks Woord

Oude appelbomen & het wereld wijde web


Joehoeee... Wij zijn weer online; en wel via het wereld wijde web :-) Wie had dat ooit kunnen denken. Weliswaar niet via de al oude gebaande wegen, maar via een vleugje super nieuwe techniek.

Helaas zit er aan deze vreugde nog wel een klein minpuntje, we hebben maandelijks een beperkte hoeveelheid internet. Maar we laten de pret uiteraard niet drukken, beter iets dan niets!

Vandaag geven we jullie een kijkje bij de appelbomen die geplant zijn in het weitje achter de blokhut (voor de veranda). Herinneren jullie het verhaal nog van de dode Lindebomen? Na het verwijderen van de gevaarlijk zwiepende stammen is hier een heuse appelgaard aangeplant. En wel met stokoude appelbomen. We hebben ze gekocht voor een appel :-) en een ei bij een oude man die zijn voormalige kwekerij opdoekte. Ik zie zijn vrouw nog het hoofd schudden toen we vertelden dat we aan de kust wonen en op de dikke taaie klei verblijven. Zij zag er duidelijk geen heil in.

Maar zie hier het wonder... De oude fruitbomen staan in volle bloei! Vol geloof werd er een draadmand bij de bomen gezet ter inspiratie, want die zouden we toch zo graag aan het einde van de zomer vol zien met lekkere sappige appels :-)

Anatot is een bijzonder stuk land, het is hier woest en de omstandigheden zijn niet altijd even eenvoudig. Maar het zal hier vruchtbaar worden! Aan deze rijke belofte houden wij ons vast, en de overdadige bloesem is een knipoogje van hierboven.

Een warme groet uit ons hart en ons veenhuisje...    

Share this: