Dagelijks Woord

# Vlog 18 Wandeling Kiekkaaste


Ooit droomden we ervan lieve mensen om heel dichtbij de "Kiekkaaste" te wonen. We keken naar huisjes in de buurt en bleven met de voeten stevig op Hollandse bodem staan. Nu wonen we er welgeteld 8 kilometer vandaan, maar dan met de voeten in de Duitse klei. Wie had dat ooit kunnen denken :-)

Wij zijn geluksvogels en gezegende mensen te noemen, want we kunnen dus naar dit schitterende ongerepte natuurgebied met haar al even mooie "Kiekkaaste" wandelen. Zo kuierend de weg uit langs tal van leuke landelijke huizen met tuinen om van te watertanden duiken we vervolgens de stille Duitse polders in om bij de uiteindelijke zeedijk te eindigen die uitkomt bij de "Kiekkaaste". Het is een prachtige tocht die leidt naar een nog mooier natuurgebied :-) Zowel de Duitse kant als de Nederlands zijde zijn adembenemend mooi te noemen.

Het Groninger landschap is de trotse eigenaar van de "Kiekkaaste" en beschrijft het natuurgebied als volgt:

Dollard: de mooiste uithoek van Nederland. Aan de rand van Nederland ligt een ongerept natuurgebied van meer dan duizend hectare kwelder en zevenduizend hectare droogvallend wad. De ontmoeting tussen zout en zoet water maakt de Dollard uniek. In het brakke getijdenlandschap voelen planten als de zeeaster en diverse wad- en watervogels zich prima thuis.

Bronvermelding:
https://www.groningerlandschap.nl/natuur/dollard/


FILMPJE:

Niet twijfelen hoor... Kom hier gerust ook eens kijken, het zal voorzeker niet tegenvallen :-) En in een hink-stap-sprong sta je in Duitsland! Daar waar de natuur zich verder uitstrekt en de grazige dijken vol lammetjes staan, maar ook de plek om eens heerlijk te onthaasten en de zoete geur van bloeiende koolzaadvelden op te snuiven in de uitgestrekte polders.

Liefs uit Ostfriesland

Share this: