Dagelijks Woord

Witte klavers en kruidenthee


Nee... er is dit jaar geen mooie moestuin, maar toch oogsten we van alles op Anatot! Zo is het nu de beurt aan de "Witte Klavers". De bloemen wel te verstaan...

In het kleine grasveldje met fruitbomen staat het vol met "Witte Klavers". De bloemen worden gedroogd in de zon en gemengd met munt (ook gedroogd). Deze combinatie is bijzonder smakelijk!

Niet geheel onbelangrijk is de wetenschap dat de klaver een ontgiftende werking heeft (detox). Vooral mensen die lijden aan jicht hebben hier bijzonder veel baad bij. En het werkt goed tegen verkoudheid, bronchitis en andere longaandoeningen. Verder wordt het ook wel ingezet tegen oprispingen van de maag, overgangsklachten, depressies en gespannenheid.

In normale gevallen luidt het advies niet meer dan een paar keer per week klaverthee te nuttigen. Ook moet er rekening worden gehouden met de bloedverdunnende werking. Drink dus vooral geen klaverthee voor een operatie of bevalling.

Raadpleeg bij twijfel en/of gezondheidsproblemen uiteraard altijd een arts. Ook gespecialiseerde natuurgeneeskundigen en fytotherapeuten kunnen hier meer over vertellen.

Hebben jullie wel eens "Klaverthee" gedronken?

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...  

Share this: