Dagelijks Woord

Blokhut perikelen (1)


Terwijl manlief het maandag weer ging proberen op kantoor (na behoorlijk ziek te zijn geweest) ging de vrouw des huizes ook weer aan de slag. Het klussen heeft door het ziek zijn helemaal stil gelegen, maar nu komt de trein langzaam aan weer op gang.

Zo startte ik in de blokhut, ja jullie lezen het goed! Uiteraard is het ook belangrijk dat het woonhuis afkomt, maar we hebben ontdekt dat we het daar gewoon zo ontzettend fijn vinden. Dus waarom niet op deze plek aan de slag gaan? Het is een kleiner project dan het veenhuisje en dat geeft op een of andere manier moed. Het is met name klein en overzichtelijk...

Er werden foei lelijke, kapotte en vieze tegeltjes uit het keukentje gesloopt. De achterwand van het keukenblok is geverfd met grondverf. De foto's zijn van "deze" fase.

Het aflakken zal gebeuren met trap-lak, dat is super degelijke krasvaste verf. Zo is het hout goed beschermt en hebben we weer een mooi opgefrist keukentje :-)

Ook de keukenvloer wordt met deze speciale verf geverfd. De rest van het keukentje blijft in originele staat (hout). Het geheel zal een Scandinavisch / Duitse uitstraling krijgen.

En zien jullie de kapotte waterleiding? Die is op meerdere plaatsen gesprongen (bij de vorige eigenaar). Gelukkig krijgen we morgen versterking, dan hoopt onze (schoon-)vader hier naar te gaan kijken. En daar zijn we heel blij mee :-)    

Wordt dus vervolgd...

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: