Dagelijks Woord

Grint & stenen voorzijde veenhuisje


Aan de voorzijde van het Veenhuisje ligt voor het hek een smalle strook met grond van zo'n 25 meter lang. Het grondstuk loopt naar achter toe uit als een soort taartpunt. Achter bedraagt de breedte +/- 54 meter. Maar dat smalle strookje grond werkte ons een beetje op de zenuwen. Het stond constant vol met onkruid, en wel zoveel dat je er wekelijks wel een dag aan kwijt zou kunnen zijn :-(

En dan hebben we het nog niet over de rest van het grondstuk, totaal ongeveer 3000 m2. Maar juist dat ene strookje (de eerste aanblik van ons veenhuisje) moet natuurlijk ten alle tijde keurig netjes zijn, dat vinden wij dan hè :-) Zo'n onkruidstrook kun je de toeristen die hier dagelijks langs tuffen met campers en fietsen niet aandoen!

Dus kwam er een oplossing... We hebben de strook stevig ontgonnen en keurig netjes gemaakt met worteldoek en grijskleurig grint. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenkant van het hek is dit doek + grint aangebracht. In het grint staan diverse zinken teilen, een oud wijnvat en dergelijke. Ook is er een rand met grote keien (die we overal vonden op het grondstuk) langs het grind aan de binnenzijde gelegd. Het geheel past mooi bij elkaar.

Hè hè... dat is een zorg minder! Nu de rest nog :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: