Dagelijks Woord

Lekkere curry met courgette


Met behulp van de onderstaande ingrediënten werd een lekkere "curry" bereid. Er is niets moeilijks aan...

*1 prachtige verse groene-streep-courgette
*2 gele zoete uien
*2 eetlepels gele kerrie-massala-kruidenmix
*1 bekertje crème fraîche
*snuf zout
*Rijst naar behoefte
*Kippendij-filet naar behoefte

Zo werd er wat kippendij-filet (dat is de lekkerste!) goed gaar gebakken in een grillpan. Daarna werd de kerrie-massala-kruidenmix er doorheen geschept; inclusief een bekertje creme fraîche. Het geheel werd nog even kort opgebakken.

In een wokpan werd de in blokjes gesneden courgette (met groene schil) kort "zacht" gewokt. Vervolgens werd deze door een staafmixer in een speciale beker tot een moes gepureerd. De twee gele zoete uien mochten eindigen in ringen en zijn glazig gebakken met een snufje zout. Het gekruide vleesmengsel werd door de courgettemoes en glazig gebakken uien geschept in de wokpan. De curry mocht nog even sudderen en werd geserveerd met gezonde rijst. Ook werd er nog wat zout naar smaak toegevoegd. 

Het is werkelijk een gerecht dat de smaakpapillen op doet leven. Zo'n gele kerrie-massala-kruidenmix is echt een bijzondere smaakmaker. En wat dachten jullie van zo'n verse courgette (zie bericht van donderdag); heerlijk! We zijn heel dankbaar dat we courgettes hebben gekregen als geschenk :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...       

Share this: