Dagelijks Woord

Het nieuwe kippenhok


Ook werd er deze zomer getimmerd aan een nieuw kippenhok met oog op de komende winter. Dit huisje is van origine een speelhuisje voor kinderen. Maar voor kippen is het natuurlijk ook heel grappig om in gebruik te nemen als slaapplaats en leghok :-) Uiteraard kan de deuropening in de nacht afgesloten worden in verband met de veiligheid.

Het was voor een deel een lastig bouwpakket met 1000 losse plankjes, zonder duidelijke plaatjes. Het andere deel is door ons verbouwd naar eigen inzicht. We kennen onze gevederde vrienden en hun wensen inmiddels wel een beetje :-)

Ja, het is wat met die kippen. Zo zijn daar de bejaarde kippen die we mee verhuisden vanuit het Groningse land. Zij hebben een eigen grote ren met een nachthokje elders. Dit huisje staat vlakbij het stukje bos en is dus voor de wilde boskippen. Manlief heeft ze nu benoemd tot wilde bos-hut-kippen :-)

Deze beestjes woonden hier al voordat wij hier kwamen. Maar denk nu niet dat ze hier direct blij gebruik van maken hoor! Welnee... die zijn de wildernis gewend en slapen het liefst bovenin de sparren. Vandaar dat het oude droogrek er nog staat. Die gebruiken ze als springplank om bovenin de sparren te komen.

Gelukkig is daar ook onze geliefde bruine legkip "Tante"; zij durft het aan om de nacht comfortabel en droog op stok in het nieuwe huisje door te brengen! Pfff... we hebben het dus niet voor niets gemaakt...

We wachten gewoon geduldig af tot de rest het ook aandurft :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...   

Share this: