Dagelijks Woord

Ondertussen thuis


Ondertussen thuis te Anatot vielen we met onze neus in de pruimen. Er stond werkelijk een gigantische emmer (20 liter) vol met rode pruimen voor de deur! Dat betekende wel dat er gewerkt moest worden en we er even niet op uit konden gaan.

Enig spoor van de liefdevolle gever was tot dagen erna nog onvindbaar, hi hi. Niet lang daarna kwam onze lieve buurvrouw van een huis verderop met... Jullie raden het al :-) Zij was trouwens niet de liefdevolle gever van de eerste grote berg met pruimen.

Dus ging de vrouw des huizes ontpitten en zakken vullen met schoongemaakte pruimen voor in de vriezer, werd er jam gekookt en taart gebakken. Manlief werkte ondertussen hard aan een nieuw kippenhok (daarover later meer) en aten we kostelijke pruimentaart :-)

Als we aan de zomervakantie van 2017 terugdenken zullen vooral de pruimen ons in gedachten blijven :-) Nu snap ik trouwens waarom mensen van die dure ontpitters aanschaffen! Je vingers gaan helemaal kapot van de scherpe pitten en de ietwat zoetzure sap die langs je vingers loopt. Maar het klusje is geklaard en wat zijn we dankbaar voor de overvloed aan heerlijke pruimen! Echt een zegen...

Een warme groet uit ons hart en ons veenhuisje...


Share this: