Dagelijks Woord

Zomaar een nachtje


Vroeger gingen we "echt" op vakantie... Bijvoorbeeld een week lang in een heus vakantiehuisje. De laatste jaren is dat wel wat veranderd. Zo hadden we eerst twee jaar lang te maken met ziekte en kwam het er niet van.

Dit jaar zijn we verhuisd en moeten we het geld besteden aan het verbouwen en renoveren. Maar "zomaar" een nachtje er even tussenuit... Dat is toch wel fijn! Om even de zinnen te verzetten en volledig los te komen van al het werk dat nog ligt te wachten.

Vroeger was het vaak niet mogelijk om in Duitsland een huisje voor een enkele nacht te huren, vandaag de dag doen de meesten daar niet moeilijk over. Ook zijn de schoonmaakkosten, energiekosten en het waterverbruik tegenwoordig bij de prijs inbegrepen. Vroeger kreeg je nog wel eens zo'n zure rekening na afloop vlak voor het uitzwaaien :-( De overheid heeft hier een paar jaar geleden wat aandacht aan besteed, dat zo'n afscheidsrekening toch niet echt gastvrij overkomt. Er werd namelijk ook nog wel eens gerommeld met de meterstanden. 

Zodoende waren wij dus voor een hele korte tijd in dit mooie huisje (zie de foto's) niet ver van huis :-)

Op de site hieronder vind je uiterst leuke (o.a Duitse) vakantiehuisjes (waaronder deze):

https://www.traum-ferienwohnungen.de/ 

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje... 

Share this: