Dagelijks Woord

Herfstige appeljam en gember opkweken


Omdat de appels nog niet op waren, werd er appeljam gekookt met kaneel en gember. De hoeveelheden kaneel en gember zijn puur op het gevoel toegevoegd. Het resultaat mag er zijn! En de geur in de keuken tijdens het koken ervan ook :-)

Gember lijkt niet thuis te horen in de meer zelfvoorzienende keuken (en kaneel al helemaal niet). Maar niets is minder waar. Uiteraard moet je eenmaal een stronkje gember kopen en deze laten vermenigvuldigen.

Het vermenigvuldigen van gember doe je zo...

-Zet een klein stronkje gember met knobbels rechtop in licht vochtige aarde; bij voorkeur in de vensterbank of in een kas.
-Het moet qua temperatuur niet te koud zijn.
-Dek de knobbels af met een dun laagje potgrond.
-Benevel het geheel dagelijks meerdere malen met een plantenspuit. Het mag niet uitdrogen maar ook niet te nat worden. Anders vormen er zich schimmels.
-Als je groen gaat zien moet je het bevochtigen ietwat gaan minderen. Er zullen zich nieuwe knobbels gaan vormen!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: