Dagelijks Woord

Plattelandsromantiek (intro)


Zo tegen het einde van het jaar starten we nog net even een nieuw "thema" op. We hopen dit verder uit te werken in de komende weken. Bijna iedereen heeft het razend druk in deze tijd, juist daarom leek het ons een goed moment om jullie even mee te nemen in de rust en de ruimte van het platteland.

Ook in een kale maand als januari kan het fijn zijn om even een stapje te zetten in deze bijzondere wereld.  

Het onderwerp "plattelandsromantiek" is ontstaan uit het gegeven dat we inmiddels 10 maanden met veel plezier op Anatot wonen. We ervaren dat als rijke zegen van onze Hemelse Vader!

Maar we willen dit onderwerp ook uitwerken omdat we best vaak mail krijgen van mensen met opmerkingen, vragen of gewoon gezellige schrijfsels :-) Daarvoor hartelijk dank lieve mensen!

Daarom leek het ons leuk om enkele details te beschrijven en jullie mee te nemen in de "plattelandsromantiek" op en rondom Anatot...

Hoe wonen wij?
We wonen in een vrijstaand huisje op een dijk gelegen aan een rustige doorgaande weg buiten de bebouwde kom. Ook hebben we buren, zowel aan de linkerzijde als aan de rechterkant.

Voorkant veenhuisje...
Aan de voorkant van het veenhuisje bevindt zich een grote akker met twee zeedijken, daarachter vind je het water (Dollart) dat zo mooi in "de kom" klotst. 

Achterzijde veenhuisje...
Aan de achterzijde, de dijk afgelopen, vind je de dieper gelegen tuin. Dit is een ideale omstandigheid omdat er zich op deze manier een soort micro-klimaat vormt. Aan de voorkant van het veenhuisje vind je namelijk over het algemeen een stevige zilte zeewind. Maar doordat er een rij met sparren op de dijk staat ligt de dieper gelegen achtertuin iets behaaglijker.  

Achter de tuin
Achter de tuin is een beschermd natuurgebied gelegen met daarin een prachtige molen. Rechts van onze tuin bevindt zich een grote boerderij, daar kijken we precies langs. We genieten echt enorm van de sfeer die dit boerenbedrijf met zich meebrengt. Met name de koeien hebben ons hart gestolen :-) Die lopen in de zomer in een stukje van het beschermde natuurgebied heerlijk te grazen.

Maar over welke "romantiek" hebben we het dan eigenlijk? Dat zullen we de komende tijd voor jullie uit gaan werken. En voor de dromers onder ons; proef met ons mee de smaak van het platteland! We hopen deze proeverij op zo'n manier weer te geven dat alle zintuigen aan bod komen  :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje... 

Share this: