Dagelijks Woord

Vierde zondag van Advent en Heilige Abend


We zijn van heel dichtbij meegereisd de afgelopen Adventsdagen... Samen met Jozef en Maria mochten we een poosje optrekken. We ondervonden de zwaarte van de reis, en alles wat daarbij kwam kijken tijdens het onderweg zijn. Reizen onder druk is geen pretje, dat is voorzeker goed door gedrongen...

Eindelijk mochten de hoogzwangere Maria en Jozef dan aankomen in Bethlehem. Maar... er was geen plaats om hen te ontvangen. Toch werd er een overnachtingsplek gevonden, en wel een schamele plek bij de dieren. Er was een kribbe, hoogst waarschijnlijk met wat hooi of stro erbij. 

Het boek "Hij was een van ons" tekende een stukje van dit verhaal uit. En wel de ruwe werkelijkheid, in grove lijnen en sobere kleuren.

Hij was een van ons
Rien Poortvliet
C) 1974 Unieboek BV - Van Holkema & Warendorf  Bussum
ISBN 90 694849 2 


Een Hemels Koningskind dat onderweg ter wereld kwam. Hij werd allerminst warm onthaald of in alle veiligheid geboren. Door de dieren omgeven en gelegen in een voederbak (kribbe). Zo kwam Jezus bij ons, in alle armoede en eenvoud.

Jezus wilde 1 van ons zijn om ons te dienen, om ons lief te hebben, om ons te genezen, om ons te redden en om ons van zonde vrij te maken.

Wat gaan jullie het komende kerstfeest vieren?

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...    


Share this: