Dagelijks Woord

Bonengehakt met witte spitskool en kerrie-aardappelschijfjes


Hieronder zien jullie een link naar een vorig blog-bericht met een recept over het maken van "bonenburgers". De smaak beviel ons zo buitengewoon goed dat we besloten om dit recept eens "rul" te bakken. Dus niet in burgers te vormen.

http://landleveninostfriesland.blogspot.de/2018/01/bonenburgers-maken.html 

Het rul gebakken gehakt werd gecombineerd met fijn gesneden witte spitskool. Het geheel werd nog even kort omgeschept in een warme wokpan. Over het mengsel werd een (zelfgemaakte) knoflooksaus gedruppeld. Erbij werden aardappelschijfjes uit de oven geserveerd die ik zelf marineerde met dezelfde droge kruiden als van het bovenstaande recept in een beetje olie.

Een overheerlijk vleesvrij en kruidig gerechtje werd geboren; dat gaan we nog eens eten!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...  


Share this: