Dagelijks Woord

Weg met de radiatoren


Omdat we kracht bij ons nieuwe besluit wilden zetten (door de kapotte centrale verwarming, onze Heinz is niet meer)  haalden we dan ook maar direct de radiatoren weg! Een zwaar & tijdrovend klusje...

Zie een vorig bericht over de oorsprong van dit besluit:

http://landleveninostfriesland.blogspot.de/2018/01/heinz-aan-zijn-eindje.html 

Ook hebben we onze Heinz (cv-ketel) samen ontkoppeld en netjes leeg laten lopen. We dachten eerst dat we daar een professional voor nodig hadden. Maar het is gelukt! Wat een rust in de kelder :-) Heinz brulde namelijk altijd voor tien :-(

Daarop volgde uiteraard een telefoontje + mail naar de EWE; u kunt ons gas komen afsluiten. Heerlijk, wat geeft dat een buitengewoon goed gevoel! Dat gaan ze binnenkort dus ook daadwerkelijk doen. 

Achter de radiatoren verscheen uiteraard weer wat werk. Ook in de ruimtes die we eigenlijk net klaar hadden. Maar het geeft niet, het is dit alles meer dan waard! Dus worden de muren en plinten ook daar weer netjes afgewerkt.

Opmerkelijk eigenlijk... Hoeveel ruimte die radiatoren eigenlijk innemen? Ook is het nu vele malen gemakkelijker schoonmaken. De oude zware wafelradiatoren bleken echte stofnesten.

En zo dromen en werken we fijn verder, iedere keer weer een stukje dichter naar de iets meer zelfvoorzienende droom toe. Niet dat dit voor de volle 100% haalbaar is, maar met 50 % zouden wij al dik tevreden zijn :-) 

Uiteraard zullen onze houtkachels de eerste plaats in nemen als we het hebben over het huis verwarmen. Daarnaast hebben we nog wat wensen voor de toekomst!

Onze toekomstige spaardoelen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Infraroodpaneel 
&
https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnepaneel 

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: