Dagelijks Woord

Anatot goud *Kliekjes*


Overgebleven eten gooi je natuurlijk niet weg! Het is allemaal zo wonderlijk mooi gegroeid en tot stand gekomen door de zorg en liefde van onze God en mensen die er hard voor gewerkt hebben. Zodoende gooien we hier op Anatot niets weg. En voor je het weet eet je nog lekkerder dan de dag ervoor toen de normale pot op tafel stond.

Zo verwerkten we hier laatst een restje overgebleven saus (kipfilet, butternut met kerriekruiden, prei en room) in een soort van hartige taart. Door er slechts twee eieren van kip Tante doorheen te roeren en flink wat geraspte oude kaas ontstond er een heerlijke taart. Zonder bodem wel te verstaan, maar om wille van de koolhydraten mag die wat ons betreft wel weg blijven. De smaak was buitengewoon goed :-)

Wat we hier ook graag maken met kliekjes is Shepherds pie / Cottage pie. Dit is een overheerlijke manier om restjes groente en soms een beetje vlees te bedekken onder een romige aardappelpuree die je laat gratineren met geraspte kaas in de oven. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en de smaak is altijd goed!

Wij ervaren kliekjes eten als gouden moment hier op Anatot :-) Sowieso is het feit dat we dagelijks gezegend worden met eten op ons bordje een goud goed! "Dank U Heer"...

Een warme groet uit ons hart en ons veenhuisje...

Share this: