Dagelijks Woord

Anatot goud *Stoofpeertjes*


Op het oog zou je er niet veel voor geven misschien; stoofperen met zwarte vlekjes. Maar dan nu het wonder van deze stoofperen... Onder die schil zitten beeldschone smetteloos witte peertjes :-)

Door deze vruchten lange tijd te bewaren wordt de schil harder, dikker en lelijker. Maar de vruchten vanbinnen blijven uitstekend. We kregen ze ergens in de herfst van vrienden, het waren er zoveel dat we ze niet allemaal tegelijk hebben ingemaakt. Er zijn er ook nog een aantal bewaard om een koude winterdag mee op te vrolijken!

Zodoende belandde er een pan op het snorrende fornuis met geschilde stoofperen. Eenmaal ondergezet in rode druivensap met een beetje bruine suiker erbij + een kaneelstokje kon het feest beginnen. Ik kookte ze even kort op en liet ze vervolgens een lange tijd stoven op de hoek van het fornuis.

Alleen de geur al... Daarna smulden we in 1 klap de hele schaal leeg :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...    

Share this: