Dagelijks Woord

Daar waar de wilgenkatjes bloeien


Als je bij ons vanuit de woonkamer recht vooruit tuurt zie je een dijk met een karrenspoorpad erover. Voor en achter deze dijk ligt een heuse biotoop; een plek boordevol natuurschoon!

En als je op deze dijk klim kun je zo leuk ons veenhuisje zien in de verte :-)


Vanuit huis licht dit pad altijd zo wonderlijk mooi op tussen het groene gras. Aan de andere kant van de dijk wandel je een zelfde pad af. Dan kom je uit bij een hek dat je vervolgens weer in een nieuwe wereld brengt door middel van een smalle verharde weg. Hierdoor kun je mooi bij de tweede dijk komen en er langs wandelen. Met als kers op de taart het glinsterende water daarachter.


Alleen 1 klein dingetje was altijd wel jammer :-( Als wij recht vanuit huis wandelen konden we nooit een mooie ronde lopen omdat je dan allemaal greppels tegenkom. Van die hele grote hoge diepe exemplaren. Maar ineens ontdekten we een andere manier om de biotoop beter te beleven en te kunnen bewonderen. We konden er zelfs een mooie ronde van maken vanuit ons veenhuisje.

Oftewel er ontstond een schitterende nieuwe wandelroute vol kustsfeer, leegte, uitgestrekte velden, rietkragen, vogelvrienden, watertjes en zoveel meer.

En daar op die mooie plek bloeien op dit moment wilgenkatjes :-) 

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...    

Share this: