Dagelijks Woord

Legkip Tante


Tante, onze lichtbruine legkip is zo schattig! Jullie weten niet half hoe leuk ze is :-) En dan te weten dat we haar bij het huis kochten. Zij woonde hier al, samen met de rest. Vrijwel direct klampte ze zich aan ons vast. Als het even kan loopt ze je achterna en wil ze zelfs op schoot zitten. Uit eigen beweging wel te verstaan...

Eenmaal op schoot heeft ze 1 missie, met haar kop onder je arm te kruipen. Voor even droomt Tante er dan van om weer een klein kuikentje te zijn onder haar moeders vleugel :-)

Op dit moment woont Tante samen met het kleine haantje (Meneertje) in het huisje op palen :-)

Ook legt onze Tante bijzonder goed eieren! Een ei op een dag. Heel even rondom de kortste dag lastte ze een klein vakantie in, maar ook daar kwam snel weer een einde aan. Tante is dus een wezenlijk onderdeel van een stukje zelfvoorziening waar wij van dromen.

De rest van onze kippendames (in het andere kippenhok, 4 stuks + een dikke haan) zijn hoog bejaard en genieten van een zorgeloze oude dag. Eieren leggen? Niks hoor, geen denken aan. Daarom hopen we in het komende voorjaar Tante wat gezelschap te bezorgen door wat andere Tantes erbij te kopen. Wij verheugen daar enorm op! En nu maar hopen dat ze net zo leuk, lief en goed zijn als onze eigen enige echte Tante :-) 

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: