Dagelijks Woord

Opgegast uhhh opgekrast


Zo... De gasaansluiting is opgekrast en wel gisteren op een zonovergoten ijzige dinsdagmorgen :-) Het is allemaal te danken aan onze brullende Heinz de heizung die kapot ging begin dit jaar:

http://landleveninostfriesland.blogspot.de/2018/01/heinz-aan-zijn-eindje.html 
  
Terwijl de heren inclusief kraan arriveerden viel mijn mond open! Was het werkelijk zo erg; twee bussen vol met gereedschap + aanhangers met kraan en een monsterlijke boormachine. Je zou er nog bang van worden. Maar de vriendelijkheid van de heren overtrof alles :-)

Vlijtig gingen ze aan het graven en demonteerden alles wat met gas te maken had. Beiden hadden tijdens de buitenwerkzaamheden een rokende peuk in de mondhoek wat mij intrigeerde. Het idee dat de hele boel zou ontploffen door een wolkje warme as, brrr... Het zou tot in de biotoop donderen :-( Maar kennelijk gaat zoiets bij zulke mensen altijd goed :-)


Een van de mannen dook halverwege aan de voorzijde het weidse veld in om er een plasje achter te laten, wat mij op de lachspieren werkte. Het was namelijk exact de plek waar onze Frans de fazant zich altijd bevind. Kennelijk was hij al vroeg bij zijn scharrel (vrouwtjes-fazant) achterin ons bosje, gelukkig maar. Anders had hij hem voorzeker luid schreeuwend om de oren gevlogen. We kennen Frans inmiddels een beetje...

Toen de klus geklaard was; ein menge arbeid van ongeveer drie uur durend, klopte 1 van de mannen nog even op de deur. Hij was klaar maar had nog 1 prangende vraag:"Hoe verwarm je dan nu?" Ik wees trots naar de rokende schoorstenen :-) Waarop zijn gezicht vol ontferming bewogen nog slechts het woord "achhhhh" uitstamelde... Hij had enorm met mij (ons) te doen, dat was wel duidelijk.

Lachend trok ik de deur weer dicht en kroop bij het gloeiend hete fornuis. De man moest eens weten dat wij onze droom achterna gaan; de iets meer zelfvoorzienende droom. En dat is helemaal niet zielig hoor :-)


In Duitsland zijn er trouwens geen kosten verbonden aan het weghalen van de gasaansluiting, een geweldig stimulerende maatregel. Vinden jullie niet?

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...


Share this: