Dagelijks Woord

Pakjes stro & ganzennest


We hebben een aantal pakjes stro laten bezorgen! De boer zelf bracht ze tot aan de oprit. Dus mocht de vrouw des huizes ze netjes in de ganzenstal kruien en ze aldaar stapelen. Onze dieren kunnen tijdens de winter wel een beetje extra warmte gebruiken!

In de ganzenstal is weer een aangenaam fris bed met stro opgeschud en zo ook buiten. Dat hebben ze graag. Vooral op bepaalde beschutte plekken waar de zon op sommige momenten van de dag haar licht laat schijnen. Inmiddels weten we een beetje waar ze graag liggen en poetsen, op deze plekjes is dus ook wat nieuw aangeleverd stro uitgestrooid. En blij dat ze hiermee zijn :-)
Ook bouwen ze nesten met het stro. Inmiddels is de rust een beetje weergekeerd en worden er eieren gelegd. Na een eerste bouwwerk mocht zelfs een tweede nest kunstig herrijzen. Helaas kunnen de eieren op dit moment toch niet in de nesten blijven liggen omdat het te koud is en ze er nog niet op zitten te broeden :-( Die reusachtige eieren laten bevriezen is toch ook zonde. Dus eten we deze snatervers gelegde ganzeneieren heerlijk op :-) 

Als de temperatuur weer gaat stijgen laten we er een aantal liggen! Spannend...

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...      

Share this: