Dagelijks Woord

Terugkijkjes (donderdag)Er is zoveel moois te laten zien op en rondom Anatot dat we gewoon achter lopen hier op de weblog :-) Dus blikken we vandaag nog even terug naar donderdag... De dag dat we plots een poederlaagje sneeuw cadeau kregen!

Turend uit 1 van de ramen van de woonkamer leek de akker afgelopen donderdag nog  meer verstild dan andere dagen. De sneeuw had het geheel bedekt in een romantisch laagje poederig wit met tegen de horizon aan een dikke band van grijze nevel. De wind had de witte vlokjes rul opgeschud zodat je er zwarte dotjes aarde doorheen zag. En het karrenspoorpad op de dijk was zo mooi strak wit uitgelijnd door de sneeuw. 

Zie bericht van vorige week over onder andere dit karrenspoorpad:

http://landleveninostfriesland.blogspot.de/2018/02/daar-waar-de-wilgenkatjes-bloeien.html

Het was gewoon te mooi om zomaar te vergeten; vandaar deze terugblik!

Ook de sneeuwklokjes waren dit keer heuse klokjes in de sneeuw :-) En zo hoort dat ook natuurlijk! Helaas zijn een heleboel bolletjes en knolletjes onder de grond opgegeten of door rotting om het leven gekomen? Vorig jaar hadden we net de sleutel van ons veenhuisje en toen leken er veel meer voorjaarsbloeiers te staan. 

Sowieso loopt het hier achter op onder andere het westen van Nederland waar onze familie woont. Daar staan de tuinen al bomvol met bloeiende schoonheden. Maar hier niet hoor... Veel te winderig en te koud. Dat gaat nog komen lieve mensen! Behalve die dappere sneeuwklokjes, die staan fier te wiegen op de ijzige wind :-)

Morgen meer overweldigend natuurschoon van de vrijdag...

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje... 

Share this: