Dagelijks Woord

Terugkijkjes (vrijdag)


Beleefden we donderdag nog een grijze dag met sneeuw, kregen we vrijdag een zonovergoten dag cadeau! En vlak voordat de zon onderging maakten we hier rondom Anatot nog een prachtige wandeling! En dit keer niet saampjes :-)

Als je de tweede dijk voor ons veenhuisje benedenlangs uitloopt kom je bij een trap die over de dijk voert naar twee lieflijke bankjes. Je hebt vanaf daar een prachtig uitzicht over de kwelders en het water daarachter. Bij de bankjes is ook een grappig hekje, wat weer naar beneden voert de kwelders in. Speciaal op dit plekje is namelijk een uitzondering gemaakt, hier mag je als voetganger (zonder honden, vliegers of herriemakers) een stukje schitterende kwelder bewonderen vanuit het hart.

Lopen jullie even mee het hekje door, de dijk af en zo de kwelders in?


Na een kleine wandeling door uiterst zompig landschap kom je aan het water. De vogelgeluiden hier zijn overweldigend mooi en als je goed kijkt zie je veel!  Wij zagen de zon langzaam aan zakken terwijl we bij de gouden rietkragen stonden. Het ritselde er zo mooi en samen met de vogels vormde het een oorstrelend kwelderconcert :-)

Wat een genot... Deze vrijdag-wandeling zullen we niet snel vergeten!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: