Dagelijks Woord

Homestead *ganzenei hartige taart met prei*


Onze homestead heeft te kampen met behoorlijk wat grote ganzeneieren! Binnenkort laten we er een aantal liggen en kunnen er heel misschien een paar eieren uitgebroed worden? Als de dames dat willen natuurlijk...

Maar voor nu is er vegetarische hartige taart met ganzenei en prei :-)

1) Bodem + rand hartige taart:

Benodigdheden:
200 gram gemalen notenmeel
snuf zeezout
eetlepel kerriepoeder
90 milliliter plantaardige olie
scheutje water
beetje roomboter (invetten vorm)

Doen:
-Vet ronde springvorm in met beetje roomboter
-Meng alle ingrediënten tot soepel deeg (met lepel)
-Maak handen nat met koud water
-Maak bodem + lage opstaande randen rondom  
-Geheel +/- een kwartier bakken bij 200 graden Celsius

2)Vulling:

Benodigdheden:
2 ganzeneieren (of vier grote kippeneieren)
2 dikke stengels winterprei
flinke hand geraspte oude boerenkaas
2 eetlepels schmand (of crème fraîche)
1 1/2 eetlepel kerriepoeder


Doen:
-Prei in ringen snijden 
-Prei kort beetgaar koken in pan met water
-Breek eieren in schaal 
-Klus eieren los (dat moet echt bij ganzeneieren / zijn stevig)
-Meng kerriepoeder en schmand door los geklutste eieren
-Roer geraspte kaas en gebakken prei er doorheen
-Schenk dikke vulling op notenbodem en verdeel netjes
-Bak hartige taart bij 200 graden in +/- een half uur gaar  af

Zo... dat was een lekkere hartige taart! Wederom moeten er wat lovende woorden over ganzeneieren worden opgetekend. Nog nooit was een hartige taart zo mooi bijeen gebonden qua vulling. De structuur was duidelijk anders dan bij kippeneieren. Ook de gele kleur is leuk om te noemen :-) Er zitten namelijk reusachtige gele dooiers in een ganzenei!

Dat ze dit soort eieren toch nauwelijks verkopen! Misschien wel in sommige boerderijwinkels? 

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: