Dagelijks Woord

Honing in de huisapotheek *siroop en pasta tegen hoesten *


Gisteren deelden we met jullie het 1 en ander ten aanzien van "hoesten, heesheid, keelpijn en verkoudheid". Vandaag maken we een siroop en pasta tegen het hoesten en proesten. Deze bereidingen zijn niet alleen goed met het oog op symptoombestrijding maar schijnen de bron aan te pakken. Uiteraard zal je eigen weerstand de grootste klus moeten klaren :-) Laat dat duidelijk zijn...

Honing is bijzonder geneeskrachtig! Het wordt niet voor niets een natuurlijk antibioticum genoemd. Maar wisten jullie dat uien ook ontstekingsremmend en slijmoplossend werken? Voeg deze twee samen (in rauwe en niet verhitte toestand) en je hebt twee vliegen in 1 klap :-)

Het integreerde ons al geruime tijd; de bijzondere werking van rauwe uien. We lazen namelijk jaren geleden al eens in een nieuwsbericht van een griepgolf in Rusland en het feit dat er geen ui meer in de winkels te verkrijgen was! Dat zegt genoeg... Ook voegden ze daar honing en ui bij elkaar zoals de siroop hieronder beschrijft. De pasta is zelf verzonnen en werkt onder andere zeer goed tegen taai slijm. 

Het onderwerp honing in de huisapotheek hebben we enige tijd geleden al opgestart:

https://landleveninostfriesland.blogspot.de/2017/10/honing-in-de-huisapotheek-ontstoken-ogen.html

1)Siroop van honing en ui

Nodig:
- glazen pot met brede hals of kleine weckpot
-4 eetlepels honing
-1 gewone middelgrote gele ui

Bereiding:
-Pel de ui en snij deze in grove stukken
-Leg de stukken op de bodem van de pot
-Neem de honing en verdeel deze er gelijkmatig overheen
-Laat het geheel nu 12 uur rusten

Haal de stukken eruit en neem een lepel van de wat naar ui smakende honing. Leg deze in de mond. Beweeg de siroop door de mond heen en slik het langzaam door. De uien eet je dus niet op! Neem meerdere malen per dag een beetje siroop tot de klachten verdwenen zijn.2)Pasta van honing en ui
Let op: niet geschikt voor kinderen en... :-) Deze pasta smaakt straf!

Nodig:
-kleine kom
-staafmixer
-5 eetlepels honing
1 gewone middelgrote gele ui

Bereiding:
-Doe alle ingrediënten in de kom
-Pureer het geheel tot een pasta

Deze straf smakende pasta is drie dagen houdbaar. Neem meerdere malen per dag een lepeltje pasta in de mond en slik het langzaam door. Het smaakt verschrikkelijk maar het werkt geweldig goed :-)Wie weet hebben jullie er iets aan? Want op een eenvoudige, natuurlijke, iets meer zelfvoorzienende manier kun je heel wat kleine kwaaltjes proberen te lijf te gaan. Bij twijfel of ernstige klachten moet je uiteraard altijd een huisarts raadplegen!

(*op de foto's zien jullie de pasta afgebeeld)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: