Dagelijks Woord

Krokussen op Anatot met bezoek


Door de vele ondergrondse gravers en knabbelaars die hier een thuis hebben gevonden hebben we her en der plukjes met Krokussen. Oftewel... de vorige bewoners hebben vast en zeker grotere hoeveelheden bij elkaar geplant.

Hoe dan ook... Wat word een mens vrolijk van die olijke voorjaarsbloeiers :-) Ze zijn ze zo dapper! Ze combineren en trotseren kou met een eventueel daarop volgende warme dag als de beste!


We hoorden van de buurman (imker) dat de bijen ze ook bijzonder graag opzoeken in verband met de pollen (stuifmeel). Hiermee voeden ze hun larven, die hebben dit voedsel nodig vanaf de derde dag dat ze uit het ei gekropen zijn. Al schijnen ze diverse soorten stuifmeel mee naar huis te slepen om een zo gevarieerd mogelijk voedingspatroon aan te bieden voor de kleintjes. Die variatie draagt bij aan voldoende voedingsstoffen (plantaardige eiwitten, vetten en vitaminen) en geeft uiteindelijk gezonde en sterke bijen. 

Kijk daar heb je net een bezig bijtje van onze buurtjes! En het beestje bleef nog zitten voor een foto ook! Ga maar snel weer terug hoor,  er wacht je een schone taak :-)

Genieten jullie ook van de Krokussen in jullie omgeving?

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: