Dagelijks Woord

Van het 1 komt het ander


Het is de hoogste tijd dat we onze aangeschafte watertanks gaan aansluiten met oog op het opvangen van regenwater! De link hieronder verteld meer...

http://landleveninostfriesland.blogspot.de/2018/02/zelfvoorziening-homesteading-regenwater.html 

Door de aanhoudende vorst hadden we dit wat uitgesteld. En dan kom je er weer achter dat zoiets niet 1, 2, 3 gedaan is. Maar dat geldt voor veel dingen in het leven...

Zo bedacht manlief voor tank nummer 1 een plek bij de blokhut. Maar daaruit vloeide voort dat de blokhut aan de zijde waar de tank zou moeten komen te staan dan eerst geverfd zou moeten worden.

Kortom; de blokhut werd aan de achterzijde voor een deel gesopt en geschrobd. Oefff... dat was vies! Daarna kon het schuren beginnen.  En helemaal aan het eind "het verven". Om het extra leuk te maken mocht deze zijde twee keer geverfd worden :-) Gelukkig kregen we een paar droge dagen cadeau en leefde de vrouw des huizes zich uit.

Zien jullie hoe leuk de blokhut wordt door de matzwarte verf (= de oude teer-look) met fris wit daartegen afgezet? En als je naar het kleine huisje kijkt (badkamer) ten opzichte van de pas geverfde wand daarachter kun je goed zien hoe beroerd het er aan toe was!

Zo'n verfklus geeft veel voldoening, je ziet het opknappen. En als jullie nu denken dat de eerste watertank staat hebben jullie het mis. Er moet uiteraard eerst een vlakke ondergrond worden gerealiseerd :-( Dat heb je wel nodig als er een opvangcapaciteit van 1000 liter water op komt te staan! Zo valt het ons keer op keer weer op hoeveel tijd en werk er achter sommige klusjes schuilgaat.

Maar we kabbelen rustig verder met de operatie & renovatie "Anatot" :-) Gelukkig met veel plezier, dat voorzeker!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: