Dagelijks Woord

De wilde keuken op Anatot *Smalle Weegbree*Hier is ze dan... De "Plantago Lanceolata" oftewel de overbekende "Smalle Weegbree". Je kunt de jonge blaadjes geweldig goed verwerken in een eenvoudige salade. Daarom is het een goedkope manier om een uiterst gezond stukje voedsel binnen te krijgen. Ja... want de smalle Weegbree heeft heel veel goede eigenschappen. Ook kun je er een geconcentreerd aftreksel en thee of siroop van bereiden. Mogelijkheden zijn er genoeg. Maar wij houden het hier in de keuken als eetbaar kruid dit keer :-)

Let op als je de smalle Weegbree wilt oogsten dat je echt alleen de jonge blaadjes plukt! En nuttig ze alleen VOOR de bloei op gang komt. Hoe langer je wacht des te taaier ze worden. Ook is het aan te raden om de blaadjes goed fijn te knippen of te snijden in verband met de vele nerven.

Maak het klaar hoe je een gewone salade met kropsla of pluksla klaar zou maken. Je kunt het zo eenvoudig houden als je maar wilt (dus goedkoop) maar er uiteraard ook luxe groenten of zaden aan toevoegen.

Smalle Weebree is allereerst vezelrijk! Verder bevat het vitamine A, C, Calcium, Fosfor, vitamine K, Koper, Magnesium, Natrium en Zink. Ook is deze Weegbree-soort rijk aan anti-oxidanten.

Kijk gerust eens in een grasveld of tussen de stoeptegels (op een plek waar geen honden worden uitgelaten) en geniet van de wilde natuur met al haar cadeautjes :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: