Dagelijks Woord

Het verhaal van de weggevlogen kip


Een buurvrouw van hier even verderop (ze woont hier niet volledig / heeft elders in Duitsland ook nog een woning) wandelt met grote regelmaat voorbij met haar zwarte hond. We hebben gemeen dat we beiden van dieren en de natuur houden. Dus een klein praatje is snel gemaakt. 

Het meest grappige is dat de buurvrouw met haar trouwe viervoeter meestal voorbij komt als kip Tante op schoot zit of ze ons net achterna sprint op een manier dat je zegt... :-) Altijd weer heeft kip Tante de hoofdrol en verschijnt er bij de buurvrouw een lach van oor tot oor. Toegegeven Tante is echt uiterst komisch :-)

Tot deze buurvrouw laatst aan de deur kwam met de mededeling dat onze Tante bij haar in de tuin zat. Die was vast weggevlogen? En ineens trekt ze van achter haar rug een stenen kipje vandaan! Ik heb haar maar weer meegenomen zei ze met twinkeltjes in haar ogen. Lachend liep ze ons erf af... 

Wat een leuke lieve grap! En dan besef je plots dat je hier "THUIS" mag zijn in dit toch vreemde land, samen met de hartelijke mensen om je heen. We zijn hier namelijk toch een beetje de buitenlanders hè :-) En dat maakt dankbaar! Iedere keer als we naar de stenen kip kijken krijgen we weer de slappe lach. En het is allemaal begonnen met die malle Tante :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: