Dagelijks Woord

Jong tuinbonengroen gegeten


Ja... we aten jong tuinbonengroen :-) Er waren namelijk teveel stekjes opgekweekt. Hoe zonde is het dan om deze op de composthoop te laten verdwijnen :-( Niks hoor; dat groen hebben we heerlijk opgegeten. En lekker dat het was! Kort gekookt met wat vers afgesneden bonenkruid (afgeritst van de takjes) werd het ineens een volwaardige groente. We combineerden het gekookte tuinbonengroen met een smakelijke rosti van aardappelen.

Sommige mensen verwijderen (als de planten groot genoeg zijn) de jonge toppen uit de bonenplanten om een luizenplaag te voorkomen. Die kun je dus prima eten, evenals jonge pas ontkiemde plantjes. Het leuke is dat je een heuse bonensmaak in het groen terug vind en ze ruiken zoals ze smaken. Want met de geur is dat hetzelfde verhaal.

Nu schijnen er ook mensen te zijn die de jonge peulen (schillen) opeten in een soepje! Maar dat hebben we hier nog nooit geprobeerd. Let wel op; als tuinbonen te dik en of te groot zijn kun je de peulen / schillen beter niet eten. Dan schijnen ze heel taai te worden. 

Hoe zou dat smaken, tuinbonen-peulen-soep?

Een warme groet uit ons hart en ons veenhuisje...

Share this: