Dagelijks Woord

Onze Magnolia en haar gedaantes


Oefff... En het begon allemaal zo koud voor onze geliefde "Magnolia" :-( Maar ze heeft stand weten te houden :-)Als onze Magnolia eens kon praten... Ja, ze is oud en taai. Lichtelijk scheef gegroeid door de "immer" aanwezige zeewind doorloopt ze ook dit jaar haar wonderschone bloei ietwat vreemd. De dikke knoppen bleven lang dicht (zie hierboven), op een enkele durfhals na die het toch probeerde.  En er leken wat aangedane exemplaren te zijn?

Na een klein onderzoekje zag ik de boosdoener. Hier en daar zaten er wat vreemde snuiters in de knoppen, een bepaald soort grote kever :-( Ze knabbelden aan de zachtroze bloemenweelde en zatten heerlijk beschut lekker uit de zilte wind.

Gelukkig lieten de aangedane knoppen gemakkelijk los, die werden dan ook direct afgevoerd naar de composthoop zodat de anderen nog een kansje kregen om tot volle bloei te komen :-) En dat is gelukt! Een paar warme dagen later was het werkelijk feest... Kijk maar eens hieronder :-) 


Voor nu is dit bloemendoek ook alweer gevallen. Maar hoe mooi kan het zijn, stuk voor stuk al die b(l)oeiende fases :-) Het is een beetje hetzelfde als Koningsdag; die vliegt namelijk ook altijd zo voorbij. Al merken wij daar hier in Duitsland bar weinig van...

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...Share this: