Dagelijks Woord

Piepkleine plantjes met pit


Nee... het wordt geen hele grote moestuin dit jaar. We beginnen voor ons doen met een kleintje dit jaar. Een eetbare tuin met eenvoudige ruwe gewassen. Er is namelijk nog geen kas en minder tijd vrij dan we wensen om eraan te werken. Diverse klussen aan ons veenhuisje en de blokhut vragen ook nog veel aandacht.

Toch zijn er piepkleine plantjes te bespeuren :-) En hebben jullie wel eens zo'n minuscuul kiemplantje in je mond gestoken? De smaak die dan vrijkomt is met geen pen te beschrijven. Pittig en sterk is het eerste wat in je opkomt. En kijk nu die hartvormige piepkleine koolrabi-plantjes eens, zijn ze niet schattig?

Jammer dat die extreem sterke smaak verdwijnt, al blijft het een feit dat (onder andere zelf geteelde) biologische groenten veel meer smaak hebben. Het is dus meer dan de moeite om daar je handen vuil aan te maken :-)

Lieve piepkleine plantjes met pit; groei maar uit tot gezonde smakelijke gewassen door de kracht van jullie Schepper. En hier zijn jullie meer dan welkom om tot volle wasdom te komen!

Een warme groet uit ons hart & veenhuisje...

Share this: