Dagelijks Woord

Bloemen van het huis


Hi hi... "Bloemen van het veenhuisje" zou er eigenlijk moeten staan :-) Maar dat klinkt niet hè... Het knippen of plukken van bloemen uit eigen tuin is een rijkdom, vinden jullie niet? Eerder al verscheen een eerste mini-boeket, nu mocht de tijd aanbreken voor een iets grotere variant. Herkennen jullie de soorten die erin verstopt zitten?

1)Twee rode puntige Tulpen
2)Twee stengels met bloei van de Schoenlappersplant (Bergenia cordifolia)
3)Een klein bosje Vergeet-mij-niet


Omdat onze Schoenlapper van oor tot oor een zielig exemplaar is knipten we zijn laatste trots ook maar af :-( Waarschijnlijk staat hij niet naar zijn zin, bovenop de dijk in de zilte wind. Ook zijn de woelmuizen / woelratten (?) verzot op de wortels en kruipen er altijd weer massaal onder om er vervolgens aan te knabbelen. Heel misschien mag deze ietwat eigenaardige plant blijven, maar het kan ook zomaar zijn dat we zijn laatste zielige restjes verwijderen. Het stukje tuin waar hij in staat is namelijk nog niet aangepakt sinds onze verhuizing naar Anatot.

Heeft 1 van jullie misschien nog tips voor een zielige Schoenlapper, zou hij het bijvoorbeeld ook redden in een grote kuip of pot?

Een warme groet uit ons hart & veenhuisje...

Share this: