Dagelijks Woord

Drukte bij de bijen en nu genieten


Nog heel even zijn de koolzaadvelden geel...

Daarom heerst er grote drukte onder de bijen. Ze vliegen op en neer vanuit de kasten zo het veld in en weer terug. Het is alsof ze het weten. "Daar" moeten we vandaag en morgen zijn, en als het kan overmorgen ook nog :-) 

Wij hebben altijd het gevoel dat we de gele velden vast willen houden, gewoon omdat ze zo mooi zijn! Maar de schoonheid van natuurpracht is meestal van korte duur. Dus wil je ze smaken en ervan genieten dan moet dat direct; "nu" betekend dit eigenlijk. Want van uitstel komt afstel. En dat doen wij mensen eigenlijk best vaak...

Iedere dag is een genaderijk en kostbaar geschenk van onze Hemelse Vader die je bewust mag doorleven en van mag genieten. Soms kun je niet weten wat de dag van morgen brengt? Zo doorleefden wij en onze familie een zeer ernstig verkeersongeval, er kwam een sluier over de afgelopen week te hangen. Ook kreeg manlief een pittige griep te verduren, de weerstand leek verdwenen. En toch was er om ons heen zoveel mooie natuur die heilzaam en troostrijk uit wilde werken. Op de akker voor ons veenhuisje, in het natuurgebied aan de achterzijde. Verfijnde geuren, mooie kleuren en lieflijke geluiden dwars door de zorgen heen.

Neem nu dit prachtige gele veld; daar komen je gedachten tot rust. En lijkt het of de lieve Heer je voor even onderdompelt in een stukje Hemelse pracht en praal. Je zou er een tentje op willen zetten, maar dan wel een stukje bij de huisjes van de bijenvrienden vandaan hè. Want die houden niet zo van pottenkijkers :-)


Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...  Share this: