Dagelijks Woord

Het houtgestookte bad


Een lang verwachte droom van ons was om ooit weer een houtgestookt bad (hot tub) te mogen hebben. Bij ons vorige huis (het Groningse huisje) hadden we er ook een. Een prachtige manier om zonder stroom met hemelwater indien voorradig :-) in de natuur te ontspannen. Maar ook voor de gezondheid een ware oppepper! Dus spaarden we een lange tijd om deze droom waar te kunnen maken.

Eindelijk was het zover, het pakje werd bezorgd :-) Niet veel later transporteerden wij het zware geval (veel hout + een houtkachel) als in de steentijd verder de dijk af. Het was zo grappig om te ontdekken dat dit best goed te doen was door eenvoudige houten balkjes te laten rollen. Deze manier van vervoeren past mooi bij het bad zelf. Dat is ook een goed voorbeeld van een oude techniek die water weet te verwarmen op slechts een houtvuur zonder verdere toeters en bellen.

Voor nu staat het verven van het bad op het program en het stukje tuin eromheen knappen we nog op. In een later stadium laten we jullie het maar al te graag nog een keer laten zien!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...


Share this: