Dagelijks Woord

Nog meer leven in de oude appelbomen


Er waren hier goede voornemens om sommige fases van bomen, planten en ander wonderlijk groen in stapjes vast te leggen. Zo deelden we laatst het 1 en ander over de oude appelbomen.

http://landleveninostfriesland.blogspot.de/2018/04/leven-in-de-oude-appelbomen.html 

Eind vorige week werd er een volgende fase "stil" gezet, toen zag het er "zo" uit. Prachtige dikke roze knoppen met een vleugje wit. Wonderlijk ontsproten uit de pluizig zachte toestand van eerder. Maar om eerlijk te zijn wordt het nog opschieten, want alles veranderd waar je bij staat. Toch is het heel waardevol om die voorbij vliegende fases van dichtbij voor een moment vast te leggen en je erover te verwonderen. Zie de foto's maar eens die bovenaan staan... 

Wat sowieso opvalt is dat wij hier in Noord-Duitsland (aan de kust) "laat" zijn als het gaat om bloei en groei. Zo zagen we twee weken geleden in het westen van Nederland op foto's al bloeiende appelbomen voorbij komen. Hier was daar nog lang geen sprake van! Het blijft hier langer koud of zou het de zilte wind zijn die voor de vertraging zorgt? Maar gelukkig kwam er hier ook bloei aan de horizon :-) Voor nu wachten we met gevouwen handen af op de vruchtzetting... Bidden tot God is zoiets moois! De Bijbel verteld ons dat we dit bij alles en om alles onophoudelijk mogen doen. Zo ook voor die kleine bloesembloemetjes of ze appels mogen worden :-)

https://www.dagelijksebroodkruimels.nl/1-thessalonicensen-5-17/

Een warme groet uit ons hart & veenhuisje...

Share this: