Dagelijks Woord

Dauwverse koolrabisoep



Er zijn van die dagen... Dan werp je een blik in het moestuintje en is daar de dag dat je plots koolrabi kan oogsten! Er werd direct soep gekookt van deze kleine kooltjes en het smaakte zo lekker... 

Hieronder kun je vinden wat we allemaal in deze soep hebben verstopt. De hoeveelheden bleken rijp te zijn voor vier grote volle kommen koolrabisoep. 

BENODIGDHEDEN:

*400 gram koolrabi
*bosje jong loof (blad) van koolrabi
*3 normale aardappels
*2 uien
*2 teentjes knoflook
*1 liter groentebouillon
*beetje roomboter voor aanfruiten
*peper & zout voor op smaak brengen
*paar stengels van uienloof / bieslook
*2 eetlepels mosterd

BEREIDING:

*Schil koolrabi en snij in blokjes
*Knip jonge blad van de middennerf af en knip in reepjes
*Schil  aardappels en snij in blokjes
*Maak 1 liter groentebouillon vers of met poeder / blokjes (biologisch)
*Kook de groenten hierin gaar
*Snij ondertussen de uien en knoflook fijn
*Fruit fijngesneden ui en knoflook aan in boter
*Voeg toe bij groenten in bouillon
* Pureer soep met staafmixer
*Breng op smaak met mosterd, peper & zout
*Knip uienloof of bieslook fijn en strooi erover

Deze heerlijke zachte koolsoep is verrassend lekker! Nu hebben we nog meer van die olijke ronde bolletjes staan, die mogen eerst nog een beetje dikker worden en daarna gaan we kijken (onder andere in het oude kookboek) wat we er nog meer mee kunnen...

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...


Share this: