Dagelijks Woord

Het weekend zomers uitkopen


Omdat het wederom een aangenaam zomers weekend beloofde te worden (en er "naar" ziekenhuisbezoek op de agenda staat voor de komende week) besloten wij om de werkzaamheden op Anatot te combineren met de rust van het Wad :-) Want stiekem schiet er soms door je hoofd: ..."Zou dit de zomer heel per ongeluk al zijn of komt er straks nog meer zomers weer?"...

Zo gezegd zo gedaan... Wij wonen in het midden van de kom van de Dollart (Nederlands: Dollard). Als je naar links uitwijkt komt je in Nederland en als je rechts afbuigt strekt het Duitse kustleven zich verder uit. Om uiteindelijk zo "de kom uit" de Waddenzee in te duiken en tegen de Duitse waddeneilanden aan te botsen.

Ooit maakten we een fietstocht richting Nederland op deze manier. Nu wilden we dit zo graag eens andersom beleven. Vanuit ons veenhuisje gezien kijken wij rechts tegen dit gedeelte aan. Dat heb je als je centraal middenin de kom zit, hi hi... Al kronkelt de rivier de Ems (Nederlands: Eems) er nog wel als een eigenwijze druif doorheen. 

O lieve mensen, en wat is het daar ook mooi zeg :-) We konden het geheel nu eens van de andere kant bekijken. Zo wisten we ons veenhuisje te lokaliseren en zagen we aan de overkant het Nederlandse Delfzijl liggen. Manlief zwom voor het eerst dit jaar in de Waddenzee, wat een genot. Want het zoute water was al zo goed opgewarmd.

Wat denken jullie, zou er ook nog een warme zomer komen?

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: