Dagelijks Woord

Oogstweekend, de tuinbonen (2)


Twee soorten tuinbonen staan er in onze moestuin. De ene soort is hoog en wiebelig met relatief weinig vruchten eraan. De ander kort en dik met behoorlijk wat peulen. De laatste variant bleek oogstrijp, wat een vreugde! Dus mochten er dit weekend ook tuinbonen worden geplukt, gepeld en geblancheerd.


Gisteren verhaalden we jullie al over de aardbeien... Dit is toch echt wel het mooiste onderdeel van het buitenleven, het kunnen leven met de seizoenen en oogsten op datzelfde seizoen. Wat een vreugde :-)

Uiteraard aten we twee dagen achter elkaar verse tuinbonen en werd de rest kort gekookt (drie minuten) om vervolgens in de vriezer te belanden. Je kunt tuinbonen namelijk buitengewoon goed in de vriezer bewaren.

Wat vinden jullie van tuinbonen, eten jullie ze wel eens?

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...


Share this: