Dagelijks Woord

Peultjes en de mogelijkheden


Wat doen wij met onze peultjes? Hier een paar mogelijkheden hoe wij dat hier op "Anatot" aanpakken :-) Misschien heeft 1 van jullie nog een smakelijke aanvulling?

1)Gebakken ei met peultjes (bovenaan bericht)

Knip de peultjes een paar keer doormidden en bak ze mee in de omelet. Wat een heerlijke smaakmaker is om na het bakken over het gebakken ei te druppelen is een zelfgemaakte chilisaus. Je kunt deze saus eenvoudig zelf maken door jam van tomaten, chilipeper en eventueel knoflook te koken. Op deze manier heb je een heerlijke, goed houdbare smaakmaker (waar je geen schadelijke e-nummers in terug vind) die uitstekend combineert met dit gerechtje.  

2)Simpele salade met peultjes voor bij de BBQ (onderaan bericht)

Kook een paar vastkokende aardappels gaar in licht gezouten water. Snij ze in dobbelsteentjes. Of gebruik een paar overgebleven gekookte aardappels van de dag ervoor. Bak de peultjes op in een beboterde koekenpan en knip de peultjes klein. Snij een rode paprika in kleine stukjes. Meng het geheel door elkaar en schep er een beetje Belgische (zure) mayonaise doorheen. Je kunt goede exemplaren van Belgische mayonaise vinden bij verschillende supermarkten waar geen schadelijke e-nummers aan zijn toegevoegd. Breng de salade op smaak met peper en zout . Plaats de salade ten minste een uur in de koelkast.

3)Peultjes als hoofdgroenten

Peultjes gecombineerd met worteltjes, romige aardappelpuree en vis is een ouderwetse overheerlijke combinatie die nooit verveeld :-)

4)Kippensoep met peultjes

Kippensoep getrokken van een soepkip, op smaak gebracht met tuinkruiden, zout en peper. Het kippenvlees pluizen en toevoegen. Rode kidneybonen en peultjes meekoken in de bouillon.

5)Aziatische notensaus met peultjes

http://marcelensuzanne.blogspot.com/search?q=pindasaus+vervanger

Zelfgemaakte notensaus (gezonde variant op gekochte pindasaus) met gebakken peultjes er doorheen. Vleesvrij met extra veel peultjes is deze saus ook een genot! Vergeet er niet nog iets bij te serveren. Een gebakken aardappel past mooi in de iets meer zelfvoorzienende huishouding maar een goede bruine of zilvervliesrijst is ook smakelijk.

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: