Dagelijks Woord

Zomerkoninkjes vieren hoogtij


Ze zijn er nog hoor, en soms ineens een hele teil vol. Daarom eten we dapper voort met dagelijks een schaaltje verse exemplaren. De rest wordt verwerkt in jam, die bij ons nog altijd met stip bovenaan staat. Want lieve mensen... wat is zelfgemaakte aardbeienjam toch lekker :-)

Ook maken we zo af en toe een taartje met als basis een gewone citroencake in een ronde vorm gebakken. Door de ronde cake middendoor te snijden kun je in het midden aardbeienjam smeren. Eenmaal het bovenste deel er weer op geklapt werk je de boel af met stijf geslagen ijskoude slagroom en op de top een stel glanzende zomerkoninkjes :-)

Zie hier het recept van de cake die wij graag gebruiken:

https://www.24kitchen.nl/recepten/makkelijke-citroencake 

Het is echt een taartje om mee voor de dag te komen! Vers is het aardbeientaartje het allerlekkerst, dat wil zeggen op dezelfde dag gebakken en opgegeten. Denk erom dat je de taart zo kort mogelijk van te voren afwerk met room en aardbeien. Ook moet de taartbodem 100 % koud zijn en de geslagen room moet enige tijd in de koelkast gestaan hebben. Je kunt de cake ook goed bakken zonder citroenrasp als je het eenvoudig wilt houden. En je kunt gewone bloem vervangen door speltbloem.

Dus naast sorbetijs eten we er hier ook jam en taart van :-) Wat ons betreft genieten we zo lang mogelijk van verse aardbeien, en met het doordragende ras "Ostara" lukt dat best heel wat weken!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...

Share this: