Dagelijks Woord

Terugblik op een lieflijk heidemeertje


Vlakbij het bakhuisje op de heidehof te Noord-Duitsland waar wij korte tijd verbleven is een lieflijk heidemeertje (Stichter see) gelegen. Duidelijk aangemerkt als "beschermde status"...

Ieder beestje, plantje of wonderschone biotoop mag hier zijn stempel drukken. Iedere menselijke bezoeker moet zich hier zo kleintjes als mogelijk gedragen. De mens mag hier namelijk bij voorkeur nog geen voetafdruk achterlaten. Je mag hier eigenlijk alleen genieten; "puur genieten" :-)


Tal van libellen zweefden om onze hoofden en de kikkers waren ook talrijk vertegenwoordigd. Nu zou ik de overdaad aan bloeiende waterlelies nog vergeten. Samen met een stel eigenaardige futen probeerden wij het geheel in ons op te nemen. Om ons heen bloeide hier en daar een heideplantje en de immens grote dennen geurden harsachtig aan de rand het meertje. 

Wij streken neer om pootje te baden, te lezen en gewoon simpelweg te genieten. Zo puur en onaangetast vind je het niet zo vaak. Wat was het een rijkdom dat we dit samen mochten smaken. En om heel eerlijk te zijn... Smaakt het naar meer van dit soort schoonheden te ontdekken in de Heimat :-)

Een warme groet uit ons hart en ons veenhuisje


Share this: