Dagelijks Woord

De peren die van groen naar geel kleurden


Gisteren vertelden we jullie al over de stoofperen die geen stoofperen bleken te zijn... Op dezelfde mooie plek als waar we de (stoof-)peren :-( plukten stond nog een perenboom. Daar mochten we ook wat peren vanaf halen.

Eerlijk gezegd dachten we in eerste instantie dat het ook om een harde perensoort zou gaan. Maar een poosje in huis gelegen te hebben verklapten ze zelf hun geheim :-) Ze kleurden van groen naar geel en smaakten buitengewoon zoet! Heerlijk...

Omdat je een afwasteiltje vol met rijpe zoete peren niet in 1 klap weg kan eten werd er voor bij de barbecue een lekkere salade van gemaakt. Een stel peren werden in blokjes gesneden (eerst ontdaan van klokhuis en schil), daarbij kwam een grote hand vol met Oost-Indische kers bladeren (fijngesneden) en de bloemen hiervan plus een eetlepel vol met gepelde zaden van de zonnebloem en een klein beetje mayonaise. Het geheel werd door elkaar geschept, behalve de bloemen. Die mochten schitteren bovenop :-)

Een bijzonder smakelijke salade ontstond ter plekke. Vooral de combinatie van het zoet van de peer met de pittigheid van het bladgroen deden het goed! 

Die peren blijven een mens verrassen :-)

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...


Share this: