Dagelijks Woord

Boswandeling en veel wind


Omdat het weerbericht beloofde dat het zondag aan 1 stuk door zou gaan regenen, besloten wij zaterdag een mooie wandeling te gaan maken. Aangezien manlief dol is op "echte" natuurwandelingen en bos verlieten we voor een keer de door ons zo geliefde kust bij huis. Iets meer landinwaarts kun je echt je hart ophalen op bossig vlak :-)

Dit was Onze Wandelroute (klik hier)Ook was het hier aan de Duitse kust niet te doen met de wind... Ga daar maar eens tegenin lopen, je kon er letterlijk tegenaan leunen. Door de immense vlaktes laait de wind hier wel vaker gevaarlijk op, dat hebben we de afgelopen tijd wel geleerd. De metalen tuinstoelen vlogen over het gras van de kleine boomgaard :-( In heel Nederland was het ook flink raak hoorden we wel...Eenmaal kuierend door het bos stelden we vast dat het een hele goede keus was geweest :-) Ook hier waaide het behoorlijk, maar dat verneem je tussen de bomen toch stukken minder. Het bos leek na de "winterse verrassingen" te zijn terug gestapt in een verlate herfstfase. Hier en daar zagen we ook nog enkele prachtige paddenstoelen en zwammen. Toch bijzonder dat die de winterse kou hebben doorstaan?

De wilde Primula bracht ons hoop, wat een verrassing om die alweer te vinden. Ze leek te zijn ontwaakt in "fris groen" en mocht voor ons een lieflijke lentebode zijn :-) Heerlijk, wat een mooi vooruitzicht hebben we toch!

Een warme groet uit ons hart & ons veenhuisje...


Share this: